Şemsettin Yılmaz Yeni

"Ya Şimdi Deprem Olsa" Konferansında Deprem Gerçeği Ele Alındı

Elazığ (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 18.12.2024 - 09:30, Güncelleme: 18.12.2024 - 09:30 373 kez okundu.
 

"Ya Şimdi Deprem Olsa" Konferansında Deprem Gerçeği Ele Alındı

Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Köküm, depremlerin doğası ve saha çalışmalarındaki gözlemlerini anlatarak önemli bilgiler paylaştı.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından “Ya Şimdi Deprem Olsa” başlıklı bir konferans düzenlendi. İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Köküm konuşmacı olarak yer aldı. Konferansta Dr. Köküm, Elazığ ve Kahramanmaraş depremleri sonrası yürütülen saha çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Mehmet Köküm, depremlerin oluşum sürecine değinerek, yüzlerce yıl boyunca biriken enerjinin kısa sürede ortaya çıktığını ve bu durumun önemli yıkımlara yol açtığını belirtti. Özellikle 7 ve üzeri büyüklükteki depremlerde yüzey kırıklarının gözlemlendiğine dikkat çeken Köküm, 6 Şubat depremlerinin ardından sahada yaptığı incelemelerde bu tür kırıkların zamanla doğal etkenlerle görünmez hale geldiğini ifade etti. Yağmur, kar ve rüzgar gibi faktörlerin yüzeydeki izleri kapattığını vurgulayan Köküm, bu tür saha gözlemlerinin deprem araştırmaları açısından önemli veriler sağladığını aktardı. Konferans, katılımcılara depremler ve etkileri konusunda farkındalık kazandırmayı amaçladı.  
Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Köküm, depremlerin doğası ve saha çalışmalarındaki gözlemlerini anlatarak önemli bilgiler paylaştı.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından “Ya Şimdi Deprem Olsa” başlıklı bir konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Köküm konuşmacı olarak yer aldı. Konferansta Dr. Köküm, Elazığ ve Kahramanmaraş depremleri sonrası yürütülen saha çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dr. Mehmet Köküm, depremlerin oluşum sürecine değinerek, yüzlerce yıl boyunca biriken enerjinin kısa sürede ortaya çıktığını ve bu durumun önemli yıkımlara yol açtığını belirtti.

Özellikle 7 ve üzeri büyüklükteki depremlerde yüzey kırıklarının gözlemlendiğine dikkat çeken Köküm, 6 Şubat depremlerinin ardından sahada yaptığı incelemelerde bu tür kırıkların zamanla doğal etkenlerle görünmez hale geldiğini ifade etti.

Yağmur, kar ve rüzgar gibi faktörlerin yüzeydeki izleri kapattığını vurgulayan Köküm, bu tür saha gözlemlerinin deprem araştırmaları açısından önemli veriler sağladığını aktardı.

Konferans, katılımcılara depremler ve etkileri konusunda farkındalık kazandırmayı amaçladı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.