Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Zülfü Ağar Polis Eğitim Merkezi ve Zafran’da yapımı devam eden TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Yüzde 78’i tamamlanan polis eğitim merkezinin 2025 yılı içerisinde hizmete açılacağı belirtilirken, Zafran’daki konutların yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceği ifade edildi.

Vali Hatipoğlu, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel ve Özel İdare Genel Sekreteri Cemil Yatkın ile birlikte polis eğitim merkezini ziyaret ederek, yüklenici firma yetkililerinden devam eden inşaat süreci hakkında bilgi aldı. 25 bin metrekare alan üzerine inşa edilen eğitim merkezinin, modern sosyal ve teknik donatılarıyla polis adaylarına ileri düzeyde eğitim imkânı sunacağı belirtildi. Ziyaret kapsamında çalışmaların son durumu yerinde incelenirken, tamamlanma sürecinin hızlandırılması için değerlendirmeler yapıldı.

Elazığspor tribün lideri Biçer, platformdan düşüp belini kırdı Elazığspor tribün lideri Biçer, platformdan düşüp belini kırdı

Vali Hatipoğlu, polis eğitim merkezinin hizmete girmesiyle birlikte Elazığ’ın güvenlik alanındaki eğitim kapasitesinin önemli ölçüde artacağını belirtti. Çeşitli nedenlerle inşaat sürecinde yaşanan gecikmelere rağmen çalışmaların hızlandırıldığını vurgulayan Hatipoğlu, merkezin 2025 yılı içerisinde faaliyete geçeceğini ifade etti. Bu kapsamda, yürütülen çalışmaların yakından takip edildiğini ve karşılaşılabilecek sorunların çözümü için gerekli adımların atıldığını dile getirdi.

Polis eğitim merkezi ziyaretinin ardından, Vali Hatipoğlu ve beraberindeki heyet, iş insanı Veysel Demirci tarafından inşası sürdürülen Zafran TOKİ konutlarında da incelemelerde bulundu. Bölgedeki inşaat faaliyetlerinin ilerleyişi, altyapı çalışmaları ve sosyal donatı alanları hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alındı. Yaklaşık 1700 konuttan oluşan projenin büyük bir kısmının tamamlandığı belirtilirken, yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü ifade edildi.

Elazığ’da 2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler sonrası başlatılan konut projelerinin büyük bir titizlikle devam ettiğini belirten Vali Hatipoğlu, afet sonrası vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması adına devletin yoğun bir çalışma yürüttüğünü vurguladı. Elazığ’ın farklı noktalarında TOKİ tarafından inşa edilen konutların hızla tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Hatipoğlu, Zafran’daki projede de aynı hassasiyetin gösterildiğini söyledi.

Ayrıca, Vali Hatipoğlu projede kadın istihdamına verilen öneme dikkat çekerek, inşaat sahasında kadın mimar ve mühendislerin görev almasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Şantiyelerde kadınların aktif olarak çalışmasının, sektördeki cinsiyet eşitliğine katkı sunduğunu belirten Hatipoğlu, bu durumun hem kadın istihdamının artırılması hem de meslek alanlarının çeşitlenmesi açısından önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Ziyaretler kapsamında yapılan değerlendirmelerin ardından, çalışmaların kesintisiz sürdürülmesi ve belirlenen takvime uygun şekilde tamamlanması için ilgili birimlere gerekli talimatların verildiği kaydedildi.