Elazığ’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu’nda dönem sözcülüğü görevi, düzenlenen devir teslim töreniyle el değiştirdi. Platformun yeni dönem sözcülüğü görevine Erhan Eğit getirildi. Gerçekleştirilen törene çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katılım sağladı.

Törenin açılışında konuşan önceki dönem sözcüsü İsmail Cengiz, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Erol Aslan’ın ardından sözcülük görevini devraldığını hatırlatarak, bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiklerini ifade etti. Cengiz, platformun farklı görüşlerden birçok sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren yapısıyla kente önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Merhum Erol Aslan’ın vefatı sonrası bizlere düşen bu görevi en iyi şekilde sürdürmeye gayret ettik. Kısa zamanda hem iletişimi güçlendirdik hem de kentimiz adına faydalı çalışmalara imza attık. Bugün ise, yine birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiğimiz seçimin ardından bu önemli görevi yeni arkadaşlarımıza devrediyoruz. Üç adayın yarıştığı bu süreç olgunlukla tamamlandı. Seçimi kazanan Erhan Eğit başkanımıza ve birlikte çalışacağı ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum. Platformumuzun yeni dönemde de aynı anlayışla yoluna devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Hocasının "Sen Yapamazsın, Yeteneğin Yok" Dediği Yolda Büyük Başarıya Ulaştı Hocasının "Sen Yapamazsın, Yeteneğin Yok" Dediği Yolda Büyük Başarıya Ulaştı

Yeni dönem sözcüsü olarak görevi devralan Erhan Eğit ise yaptığı konuşmada, bugüne kadar platforma emek veren herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Eğit, “Öncelikle önceki dönem sözcümüz İsmail Cengiz’e ve onunla birlikte görev yapan ekibe, ortaya koydukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bugün burada sadece bir görev değişimi yapılmıyor, aynı zamanda bir sorumluluk da devralınıyor. STK’lar olarak bu şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sunmak gibi önemli bir misyonumuz var. Sürekli olarak ‘STK’lar nerede?’ şeklinde bir sorgulamayla karşı karşıyayız. Bizler, hem bu algıyı değiştirmek hem de kentin gerçek sorunlarına dokunmak için projeler üreterek, çözümler geliştirerek sahada olacağız. Çalışma grubumuzda bulunan birbirinden değerli isimlerle birlikte, Elazığ’a katkı sunmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Amacımız, halkımızla iç içe, şeffaf, katılımcı ve etkili bir sivil toplum yapısını hep birlikte inşa etmektir. Bu doğrultuda üzerimize düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Tören, yeni dönem sözcüsü Erhan Eğit ve ekibinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Katılımcılar, yeni yönetim kuruluna başarı temennilerinde bulundu.