İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-27 Mart 2025 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı uyuşturucu operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Bu operasyonlar, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik olarak 71 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü, 15 ilde ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütüldü.

Bakan Yerlikaya, "Bu süre zarfında gerçekleştirilen operasyonlarda, 484 kilogram uyuşturucu madde ve 7 milyon 830 bin 760 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Ayrıca, 1.044 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 516'sı tutuklanmış, 138'ine ise adli kontrol kararı verilmiştir. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir" şeklinde bilgilendirdi.

Operasyonlara, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı 1.450 ekip, 3.626 personel, 18 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeği katıldı. Bu operasyonlar Gaziantep, Ankara, Samsun, Adana, Şanlıurfa, Konya, Manisa, Antalya, Bursa, Balıkesir, Mersin, İzmir, Denizli, Tekirdağ, Muğla, İstanbul, Kocaeli, Karaman, Hatay, Trabzon, Adıyaman, Osmaniye, Kayseri, Van, Afyonkarahisar, Aydın, Eskişehir, Aksaray, Edirne, Isparta, Niğde, Diyarbakır, Erzurum, Kırklareli, Uşak, Zonguldak, Sakarya, Ağrı, Yozgat, Mardin, Bayburt, Çanakkale, Kilis, Malatya, Ordu, Batman, Bilecik, Burdur, Çorum, Erzincan, Giresun, Rize, Tokat, Amasya, Karabük, Şırnak, Kahramanmaraş, Düzce, Hakkari, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Yalova, Çankırı, Kastamonu, Muş, Nevşehir, Artvin, Bolu, Elazığ ve Sinop gibi birçok ilde yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 308 ekip ve 1.987 personel ise 152 kilogram uyuşturucu madde ve 70 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Bu operasyonlar, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Antalya, Denizli, Kırıkkale, Tekirdağ, İstanbul, Adana, Manisa, Batman, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve Muğla illerinde gerçekleştirildi.

Türkiye Genelinde DEAŞ'a Büyük Darbe: 23 İlde Eş Zamanlı Operasyon, 105 Gözaltı Türkiye Genelinde DEAŞ'a Büyük Darbe: 23 İlde Eş Zamanlı Operasyon, 105 Gözaltı

Bakan Yerlikaya, operasyonların başarıyla tamamlanmasında emeği geçen tüm polis ve jandarma ekiplerine teşekkürlerini iletti.