Şemsettin Yılmaz Yeni

"Elazığ’da Öğretmen Akademisi: Harput’un Kültürel Mirası ve Koruma Çalışmaları Anlatıldı"

Elazığ (Elazığ Bülten) - Elazığ Bülten İnternet Haberciliği | 25.10.2024 - 09:53, Güncelleme: 25.10.2024 - 09:53 177 kez okundu.
 

"Elazığ’da Öğretmen Akademisi: Harput’un Kültürel Mirası ve Koruma Çalışmaları Anlatıldı"

"Öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen Öğretmen Akademisi kapsamında Prof. Dr. İsmail Aytaç, Harput'un kültürel mirasını ve koruma çalışmalarını ele aldı."

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve uzmanlık alanlarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Öğretmen Akademisi, Elazığ'da düzenlenen eğitimlerle devam ediyor. Bu kapsamda, Harput Kale Kazısı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç tarafından verilen "Şehir ve Mekanlar" konulu eğitim, öğretmenlerin ilgisini çekti. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere başlatılan bu tür akademilerin eğitim dünyasına yeni bir pencere açtığını ve öğretmenlerin farklı bakış açıları kazanmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Yiğit, bu tür etkinliklerin öğretmenlerin mesleklerinde daha donanımlı hale gelmeleri için önemine vurgu yaparak, Bakanlık olarak eğitimci yetiştirme ve geliştirme konusundaki kararlılıklarını ifade etti. Prof. Dr. İsmail Aytaç ise “Şehir ve Mekanlar” konulu sunumunda, Harput’un tarihi dokusu, kültürel önemi ve koruma çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler sundu. M.Ö. 2500’lü yıllara kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Harput’un, dünya kültür mirası listesinde yer aldığını belirten Aytaç, bölgenin kültür turizmi açısından sunduğu değerleri ayrıntılı olarak ele aldı. Harput’un hem günümüze hem de geleceğe taşınabilmesi için yapılması gereken çalışmalara değinen Aytaç, özellikle teknolojik desteklerle bölgedeki tarihi yapıların dijital olarak canlandırılmasının mümkün olduğunu, ancak gerçek anlamda restorasyon çalışmalarının uzun sürebileceğini ifade etti. Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen projelerle Harput’un mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğine dikkat çekti. Eğitim, katılımcı öğretmenlerin soruları ve görüşleri ile daha da zenginleşti. Program sonunda, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, eğitim ve kazı çalışmaları alanında sağladığı katkılardan dolayı Harput Kale Kazısı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç’a bir plaket takdim etti. Program, öğretmenlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla başarıyla tamamlandı.
"Öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen Öğretmen Akademisi kapsamında Prof. Dr. İsmail Aytaç, Harput'un kültürel mirasını ve koruma çalışmalarını ele aldı."

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve uzmanlık alanlarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Öğretmen Akademisi, Elazığ'da düzenlenen eğitimlerle devam ediyor. Bu kapsamda, Harput Kale Kazısı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç tarafından verilen "Şehir ve Mekanlar" konulu eğitim, öğretmenlerin ilgisini çekti.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere başlatılan bu tür akademilerin eğitim dünyasına yeni bir pencere açtığını ve öğretmenlerin farklı bakış açıları kazanmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Yiğit, bu tür etkinliklerin öğretmenlerin mesleklerinde daha donanımlı hale gelmeleri için önemine vurgu yaparak, Bakanlık olarak eğitimci yetiştirme ve geliştirme konusundaki kararlılıklarını ifade etti.

Prof. Dr. İsmail Aytaç ise “Şehir ve Mekanlar” konulu sunumunda, Harput’un tarihi dokusu, kültürel önemi ve koruma çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler sundu. M.Ö. 2500’lü yıllara kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Harput’un, dünya kültür mirası listesinde yer aldığını belirten Aytaç, bölgenin kültür turizmi açısından sunduğu değerleri ayrıntılı olarak ele aldı. Harput’un hem günümüze hem de geleceğe taşınabilmesi için yapılması gereken çalışmalara değinen Aytaç, özellikle teknolojik desteklerle bölgedeki tarihi yapıların dijital olarak canlandırılmasının mümkün olduğunu, ancak gerçek anlamda restorasyon çalışmalarının uzun sürebileceğini ifade etti. Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen projelerle Harput’un mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim, katılımcı öğretmenlerin soruları ve görüşleri ile daha da zenginleşti. Program sonunda, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, eğitim ve kazı çalışmaları alanında sağladığı katkılardan dolayı Harput Kale Kazısı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç’a bir plaket takdim etti. Program, öğretmenlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve elazigbulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.