TİKAV’ın “Geleceğin Liderlerini Arıyoruz” Programı Elazığlı Gençlerle Buluştu
Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim Vakfı (TİKAV) tarafından düzenlenen “Geleceğin Liderlerini Arıyoruz” bireysel gelişim programının tanıtımı, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kapsamlı bir konferansla Elazığ'daki gençlerle buluşturuldu. Program, gençlerin kişisel gelişim süreçlerini desteklemeyi, onların geleceğe donanımlı, özgüveni yüksek, topluma duyarlı bireyler olarak hazırlanmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.
Konferansın açılış konuşmasını TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kırçuval gerçekleştirdi. Konuşmasında TİKAV'ın misyonunu ve gençlere sunduğu fırsatları anlatan Kırçuval, vakfın insana değer veren projelerine değindi. “Adımızdan da anlaşılacağı üzere, nitelikli iş gücü yetiştirmeye odaklanıyoruz. TİKAV, bireylerin sahip oldukları potansiyeli keşfetmelerini, onları topluma faydalı bireyler olarak hazırlamayı amaçlıyor,” diyen Kırçuval, bu bağlamda vakfın yürüttüğü üç ana projeye dikkat çekti. Bireysel gelişim programının yanı sıra uluslararası gençlik ödül programı ve ulusal projeler ile gençlere farklı alanlarda kendilerini geliştirme imkânı sağladıklarını belirtti.
Kırçuval, konuşmasında ayrıca teknolojinin ve yapay zekâ gelişiminin gelecekte iş dünyasında yaratacağı değişimlere de değinerek, gençlerin gelecekte farklılık yaratabilecek donanımlara sahip olmaları gerektiğini vurguladı. “Yapay zekâ, gelecekte birçok mesleğin yerini alacak. Ancak, yaratıcı düşünceye sahip bireyler için her zaman bir alan olacak. Yeni yüzyılda gençlerin, yaratıcılık ve iletişim gibi becerilerde kendilerini geliştirmeleri önem taşıyor. Bu program, dil becerileri ve bilişim alanında da önemli kazanımlar sunuyor,” dedi. Ayrıca, “Yedi kere düşüp sekiz kere kalkabilme becerisi, bu çağın gençlerinin edinmesi gereken en önemli yeteneklerden biri,” diyerek azim ve kararlılığın önemine dikkat çekti.
Program kapsamında söz alan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, TİKAV’ın Türkiye’nin insan kaynaklarına yönelik katkılarına vurgu yaptı. “Ülkemizdeki insan kaynağının performansını artırmak, ülkemizin gelecekte alacağı mesafeye de olumlu katkı sağlayacaktır. TİKAV, gençleri destekleyerek bu alanda çok değerli bir hizmet sunmaktadır,” diyerek vakfın topluma sağladığı katkılardan söz etti.
Konferansta BGP Proje Uzmanı Nida Çelik Akpınar da, programın içeriğini ve başvuru sürecini detaylandırdı. “Oryantasyon programımız, programa kabul edilen öğrenciler için bir haftalık bir süreçle başlar. İlk olarak Ankara’da bir araya geliriz ve orada eğitimlerimizi başlatırız. Eğitim sürecinde dil ve bilgisayar dersleri ile öğrencilere destek sağlanır ve bu süreç üç buçuk yıl boyunca devam eder. Eğitimler akademik takvime göre düzenlenir, yaz tatillerinde eğitim verilmez,” diye açıklama yaptı.
AKFEN Holding CEO'su Selim Akın da TİKAV’ın kuruluş amacına değinerek, vakfın insana ve insan gücüne yatırım yapma amacı taşıdığını belirtti. Akın, “Bu vakfı, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri fırsatlar yaratmak amacıyla kurduk. 40’a yakın uluslararası programla gençlerimize destek sağlıyoruz. Fırat Üniversitesi’ni öncelikli olarak seçmemizde iki önemli neden vardı. Bunlardan ilki, üniversitenin çevre illerden daha kaliteli ve başarılı öğrencilere sahip olmasıdır,” ifadelerini kullandı.
Programdan mezun olan öğrenciler de TİKAV’ın kendilerine sağladığı sosyal beceri gelişimlerinden bahsederek, program sayesinde elde ettikleri özgüven ve yetenekleri nasıl toplumsal faydaya dönüştürdüklerini paylaştılar.
Konferansın kapanışında ise, sanatçı Emrah Güllü gençlere keyifli anlar yaşatan bir konser verdi.