Gürsel Erol'dan Yıldırım Holding'e Sert Tepki: Emeğe Saygısızlık ve Haksızlık!

Elazığ'da Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerin taleplerini destekleyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yıldırım Holding'e bağlı Eti Krom A.Ş.'nin işçilere karşı sergilediği tutumu sert bir dille eleştirdi. Erol, işçilerin yüksek enflasyon ve zorlaşan hayat şartları nedeniyle ücretlerinde ve özlük haklarında iyileştirme taleplerini dile getirmelerinin ardından, işletme tarafından dikkate alınmadığını ve holding sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın işçilere yönelik hakaret dolu sözlerinin vicdanları kabul edilemeyecek bir şekilde rencide ettiğini ifade etti.

Holdingin Alacakaya'daki maden ocaklarının üretiminin durdurulması ve işçilerin ücretsiz izne çıkarılmasını da eleştiren Erol, bu uygulamanın emeğe ve alın terine yönelik büyük bir haksızlık olduğunu belirtti. Özelleştirme sürecinde kamunun malını cüzi bedellerle yağmalayıp kısa sürede servet sahibi olan holdinglerin, işçiler üzerinde zorbalık ve haksızlıkla güç göstermelerini kölelik döneminden kalma bir tutum olarak nitelendirdi.

Erol, aynı zamanda bu durumun AKP iktidarının işçi hakları ve çalışma ilişkileriyle ilgili yasalarıyla işçileri modern kölelik koşullarına mahkum ettiğini de dile getirdi. Siyaset kurumunu Alacakaya'da yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için harekete geçmeye çağıran Erol, özellikle AKP Elazığ Milletvekilleri başta olmak üzere tüm siyasetçilere duyarlılık göstermeleri çağrısında bulundu.