Açıkkapı: "PKK/YPG'nin Sahte Seçimlerini Erteledik, Kalıcı Erteleme İstiyoruz"

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Suriye'de kontrol ettiği bölgelerde sahte yerel seçimler düzenlemeyi planlayan terör örgütü PKK/YPG'nin bu seçimleri ertelemek zorunda kaldığını belirtti. Açıkkapı, "Bu ertelemenin kalıcı hale gelmesini arzu ediyoruz. Seçimlerin yapılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Açıkkapı, Türkiye'nin yoğun diplomasi çalışmaları sayesinde bu sözde seçimlerin ertelendiğini ifade etti. Türkiye'nin kararlı tutumu sayesinde bölgedeki aşiretlerin protesto açıklamaları yaptığını belirten Açıkkapı, "Bu oldukça anlamlı ve önemli.

Siyasi yapılardan da bu ertelenen seçimlere yönelik protestolar sürüyor. ABD de 11 Haziran'da yapılması planlanan sözde yerel seçimlerle ilgili 'teröristan' hayali kuranların beklentilerine uymayacak bir karar açıkladı ve şu an için bunun doğru olmadığını belirtti.

Biz hiçbir şartta böyle bir seçimin olamayacağını ifade ediyoruz. Her fırsatta Türkiye'nin müttefiki olduğunu söyleyen ABD'nin bu tutumunu sürdürmesini bekliyoruz." dedi.

Açıkkapı, Türkiye'nin ilk günden itibaren bu seçim kararına karşı olduğunu vurgularken, "Bu ertelemenin kalıcı hale gelmesini arzu ediyoruz. Seçimlerin yapılmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

PKK'nın bebek katili bir terör örgütü olduğuna dikkat çeken AK Parti'li Açıkkapı, "Kundaktaki bebeğe kurşun sıkan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantıları, bugün demokrasiden, hak ve özgürlüklerden bahsediyorlar. Kundaktaki bebeği, askeri, sivili katleden terör örgütünü bugüne kadar bir kez kınadıklarını görmedik.

Dürüst ve samimi değiller. Onların hiçbir hak ve özgürlük ifadesi asil ve necip milletimizi asla tatmin etmez." değerlendirmesinde bulundu.

Açıkkapı, Türkiye'nin NATO müttefiklerinin samimiyetini her şartta ve her zaman görmek istediğini belirterek, "Çünkü Türkiye'siz bir NATO düşünülemez; Türkiye'siz NATO savunmasızdır." dedi.