GÜNEYKENT MAHALLE SAKİNLERİ ARTIK LAF DEĞİL, ÇÖZÜM İSTİYOR

Elazığ’ın yeni kurulan mahallelerinden Güneykent Mahallesi’nde sorunlar bitmediği gibi bir türlü çözümede kavuşmuyor.

Güneykent Mahallesinin sorunlarını, çözüm önerilerini ve mahallenin ihtiyaç duyduğu hizmetleri yetkililere iletmek, çözüm bulmak noktasında kurulan kısa adı GÜNSOYDER olan Güneykent Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Dernek Başkan Yardımcısı  Orhan Güner ve mahalle sakinleri bir araya gelerek yetkililerden sorunlarına çözümü noktasında çağrıda bulundular.

Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Güner, Dernek olarak sık sık mahallenin sorunlarını dile getirip çözümü noktasında her kapıyı çaldıklarını belirterek:  ‘’Dernek olarak hep mahallemizi gündemde tutmaya çalıştık. Bugün burada toplananlar adına mahalle sakinlerimiz konuşsun istiyoruz. Onlardan mahallenin sorunlarını dinleyelim’’ dedi.

Mahalle sakinleri adına söz alan Dursun Karadeniz isimli vatandaş, Güneykent Mahallesindeki eksik ve sorunlarına değinerek, artık tahammülerinin kalmadığını, yöneticilerin eksikliklerinden kaynaklanan bu sorunlara çözü bulunmasını talep etti

EKSİKLİKLER DEVLETTEN DEĞİL GÖREVİNİ YAPMAMIŞ YETKİLİLERDEN KAYNAKLANMIŞTIR

Karadeniz konuşmasında: ‘’İl yöneticileri, gerek seçilmişler ve gerekse atanmış büyüklerimize Güneykent Mahallesi'nden saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz.

Biz Güneykent Mahallesi'nde oturan vatandaşlar olarak 2 yılı doldurduk. Bu 2 yıl içinde evlerimizin yapımına, sağlamlığına, içinin kullanış durumuna en ufak bir konuda söyleyecek çok da fazla bir şey yoktur. Her zaman takdir etmişiz ve takdir etmeye de devam edeceğiz.

Devlet, hakikaten depremde bu milletin yanında olmuştur. Yalnız burada bir eksiklik vardır. Bu eksiklikten devlet değil, buraya atanmış olan yöneticilerle, seçilmiş olan yönetim ve yöneticilerin takip etmemelerinden yaptırdığı masraflar heba olmuş ve birçok yapılan masrafların yerini bulmamıştır. Bunlar olmadığı için de vatandaş burada halen birçok konularda mağrumiyet çekmektedir.

HER ETABIN ALTINA GEÇİCİ DE OLSA BÜFE YAPILABİLİRDİ

Güneykent Mahallesi 40-50 bin nüfuslu bir mahalledir ve bu mahalle öyle bir kurulmuş ki, zaman zaman, yer yer 60 derece her yer 75 derece rampa bir şekildedir. Etapların birbirine gitmesi gelmesi çok büyük sorundur. Burada çarşıları sadece 1 Etapın ön ana yol, yani çevre yola bakan kısımların dibine yapmışlar. Onun dışındaki 11 Etapta da bir tane dükkan bulamazsın. Dükkan bulamadığımız gibi bunların işlerini kolaylaştırıcı her etabın içine birer büfe bile koymamışlar ki vatandaş ekmeğini alsın. 4 tane fırın yapmışlar, fırınlar da birbirinden birer kilometre uzak. Bu rampa durumunda, yazın sıcağında, kışın yağmurunda, burada yaşlısı, özürlüsü, sakat olanı var. Nasıl gidecek alışverişe?

En azından buraya yapılacak olan çarşılar, dükkanlar oluncaya kadar her etabın içine birer ikişer tane Belediye büfe yeri verip yada yaptırsaydı ekmeğidir, yoğurdudur, suyudur vatandaş en azından temel ihtiyaçlarını karşılardı.

İŞLER SADECE YAPTIK OLDU BİTTİ MANTIĞIYLA YAPILMIŞ

Tabiki bunlar olmayınca vatandaşlar ne yapıyor? Çarşıya yükleniyor. Böyle olunca da otobüsler dolu dolu gidiyor, dolu dolu geliyor. Bir minibüs güzergahıdır onu bile vatandaşın kullanabileceği güzergahta yapmadılar. Sadece yaptık bitti hesabında kaldı. Bunlara dikkat etmeleri lazım.  Eğer burada vatandaşın taşımacılıktaki kolaylığını saklayacaklarsa, otobüs, minibüs attırmakla sağlayamazlar. Buralara hizmet gelmesi lazım. Çarşı gelmesi, dükkanın gelmesi, manav gelmesi lazım. Buralarda çay ocağı, camilerin olması lazım ki  etaplarda ki bu vatandaş çarşıya hiçbir zaman için ihtiyaç duymasın. 

SU DEPOLARI YETERSİZ

Bir de şu konu var; dükkanları geçtik, bu vatandaşın su ihtiyacını temin edecek burada bir su deposu yapmışlar, evler kullansa yeşil alanı sulamaya su yetmiyor, yeşil alanı sulamak için kullanılsa evlere su yetmiyor. Yani şimdi bu hangi mantıktır, hangi akıldır böyle. Bir oda büyüklüğünde bir su deposu bu kadar yere yetmiyormuş gibi bir de dünya kadar da yeşil alan bırakmışlar. Böyle bir oda büyüklüğünde bir su deposu bu kadar yere bir de dünya kadar da yeşil alan bırakmışlar.

MAHALLENİN YENİ BİR YEŞİL ALANA İHTİYACI YOK

Geçen gün Muhtar diyor ki ‘ben belediye başkanı ile görüştüm size Müjde veriyorum.  Mahalleye Kültürpark  yapılacak’  Kardeşim zaten kültürparkın 5 misli büyüklüğünde  yeşil alan bırakmışlar. Buralara bakılamamış, ağaçlar, yeşil alanlar kurutulmuş. Sen kültürpark'tan vazgeç. Sen minibüs güzergahlarını ayarla. Yeşil alanların sulama altyapısını döşe. Yeşil alanlar kurutulduktan sonra üste döşenen sulama borularının çekilmesi yanlıştır. Bu borular toprak zeminin altında olmalı idi.

Bunların parasını devlet esirgememiş vermiş ve buna inanıyorum burada devletin en ufak bir hatası suçu yok. Buradaki denetimin hatası, bunu iyice denetleyememiş yetkililerin hatası.  Yarın yine bu iş dönecek belediyenin üzerine binecek. Yazık değil mi bu devleti parasını böyle çar çur etmeye. Bu paralar milletin ödediği vergilerle ödeniyor.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI ARTIK

Bu krizde bizim artık tahammülümüz kalmamıştır.  Yani şimdi bunlarla uğraşacak bu milletin tahammülü yok. Yoksa biz devletimizi anlıyoruz.  Bizler Devletimize her konuda yardımcı da oluruz ama arkadaşım bu devletten kaynaklanan değil, buranın yöneticilerinin eksikliklerinden noksanlıklarından kaynaklandığı için biz bu mağduriyeti çekiyoruz.

SEÇİLMİŞLER DESİNLER İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN ADAY OLSUNLAR

Benim buradaki yöneticilerden ricam, arkadaş Milletvekili, İl Başkanı, muhtar olacak adam hangi partili, görüşü ne olursa olsun; eğer bu ilin bu mahallelerin sorunlarını, bu vatandaşın problemlerini halledecek kapasiteye sahipse olsunlar, sahip değilseler hiç olmasınlar. Bu millet desinler için artık seçecek adama tahammülü yok.’’

TÜRKEL: ‘’MAHALLALİNİN SORUNLARINA YETKİLİLER DUYARLI OLMALI’’

Mahalle sakinlerinden Necati Türkel ise, mahallenin sorunları konusunda mahalle sakinlerinin hep aynı sıkıntıları dile getirdiğini belirterek: ‘’Mahallemiz sakinlerinden Dursun amcanın dediklerine aynen katılıyorum. Buradan yetkilere sesleniyorum. Bizim mahalleli olarak zaten yeterince yeşil alanımız mevcut. Bunlara bakılmazken öncelikli ve acil yapılması gerekenler varken yeni bir yeşil alana ihtiyacımız yok. Mahallelinin Sağlık Ocağı, Pazar yeri,  eczane, PTT, Para yatırıp çekmek için ATM’lere, Alış Veriş Merkezlerine ihtiyacı var. Yapacağız. Yerleri belirlendi deyip milleti oyalamaya gerek yok. Minibüs güzergahlarının değiştirilmesi lazım. Minibüslerin de otobüs güzergahlarını kullanması lazım.

Yüksek olan bina aidatları düşürülmeli, verilen aidatlara karşılık yapılan hizmetler yetersizdir. Sulama, bina içi temizliği ve çevre temizliği ve vatandaşların sorunları konusunda site yönetimleri gerekli duyarlılığı göstermeleri gerekiyor’’ dedi.