Fırat Üniversitesi'ne Ait Taşınmaz ve Taşınır Malların Satışı İhale ile Gerçekleştirilecek

İlanda belirtilen detaylara göre, taşınmazların satışında KDV muafiyeti uygulanacaktır. İhaleye katılmak isteyenler için taşınmazlar için 8 Ekim 2024 Salı günü saat 09.00’a kadar, taşınır mallar için ise aynı gün saat 10.00’a kadar evrakların, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İhale Birimi’ne teslim edilmesi gerekiyor. Posta yoluyla yapılan başvurularda da aynı tarihler geçerlidir. İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak görülebilecek olup, ihaleye katılım için şartname alınması zorunludur. Şartname bedeli ise hiçbir durumda iade edilmeyecektir.

Şartname bedeli ve nakit teminat bedelleri, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na ait, Ziraat Bankası İstasyon Şubesi’nde bulunan TR26 0001 0015 6134 7427 3650 94 numaralı IBAN hesabına yatırılacaktır.

İhale kanununa göre ihalelere katılması sakıncalı olan kişiler, doğrudan ya da vekâleten ihaleye katılamayacaklardır. Ayrıca, taşınmaz ihalelerine gerçek ve tüzel kişilerin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde gayrimenkul edinebileceğini Dışişleri Bakanlığı'ndan aldığı belge ile ispatlayan yabancı uyruklu kişi ve kuruluşlar, Türkiye’de ikametgahlarını belgelemeleri kaydıyla katılabileceklerdir.

İhaleye katılmak isteyenlerden istenen belgeler ise şu şekilde sıralanmıştır:

A) Gerçek Kişilerden İstenilen Belgeler: Teminat olarak kabul edilecek değerler: Tedavüldeki Türk parası (Geçici teminat banka dekontu) Banka teminat mektubu (banka teyit yazısı ile birlikte, limit içi ve süresiz) Devlet iç borçlanma senedi veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler Şartname bedeli makbuzu İkametgâh belgesi T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir) Noter tasdikli imza beyannamesi Teklif mektubu Vekaleten katılım halinde, teklifi sunan kişinin noter onaylı vekaletnamesi ile noter onaylı imza beyannamesi İhaleye katılacak kişi tarafından her sayfası imzalanmış şartname İsteklinin hangi arsa ya da araçların ihalesine katılacağına ve arsanın yerini gördüğüne dair dilekçe B) Tüzel Kişilerden İstenilen Belgeler: Ticaret sicil kaydı belgesi İhaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noter onaylı vekaletname ve imza beyannamesi Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri Ticaret Sicil Gazetesi’nin aslı veya noter onaylı sureti Kanuni adreslerini gösteren adres beyanı 2024 yılına ait Ticaret ve Sanayi Odası veya ilgili meslek odası kayıt belgesi Teminat olarak kabul edilecek değerler: Tedavüldeki Türk parası (Geçici teminat banka dekontu) Banka teminat mektubu (banka teyit yazısı ile birlikte limit içi ve süresiz) Devlet iç borçlanma senedi veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler Şartname bedeli makbuzu ve ihaleye katılacak kişi tarafından her sayfası imzalanmış şartname Teklif mektubu Vekaleten katılım halinde noter tasdikli vekaletname ve vekilin noter tasdikli imza beyannamesi Ortak girişim olması durumunda noter tasdikli ortak girişim beyannamesi Hangi arsa veya araçların ihalesine katılacağına ve arsanın yerini gördüğüne dair dilekçe C) İhaleye Katılım ve Belgelerin Teslimi:

İhaleye katılacak isteklilerin yukarıda belirtilen belgeleri, dosya halinde ihale başlama saatine kadar Fırat Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İhale Birimine elden teslim etmeleri veya iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda, tekliflerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve 38. maddede belirtildiği şekilde ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

Diğer Hususlar: İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmama konusunda serbesttir. İlan genel bilgi amaçlı olup, ihaleye dair tüm detaylar şartnamede yer almaktadır. İhaleye çıkacak araçlar, mesai saatleri içinde Fırat Üniversitesi Kampüsü’nde görülebilir. 23 FU 107 plakalı araç için ekspertiz raporuna, Fırat Üniversitesi’nin web sitesinde duyurular bölümünden ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İhale Biriminden ulaşılabilir.

Bu ilan, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde yapılacak olan satış ihalelerine yönelik olarak hazırlanmıştır.