Elazığ’da Çember Daraldı: ÇEMBER-23 Operasyonu ile 4.139 Kişi Yakalandı!

Hırsızlık, dolandırıcılık, cinayet ve terör gibi çeşitli suçlardan mahkemelerce yakalanması istenen şahısların hedef alındığı bu operasyon, son bir haftada önemli sonuçlar doğurdu. Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mahkemelerimizce hapis cezasına yönelik yakalama kararı verilen şahıslara yönelik düzenlenen ÇEMBER-23 operasyonları ile 4.139 şahıs yakalandı. Hapis cezası almış ve yakalanması istenenler için çember daralıyor. Hiç kimsenin halkımızın huzurunu kaçırmasına veya sokaklarımızı tedirgin etmesine müsaade etmeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Operasyonun sonuçları şu şekilde sıralandı:

0-5 yıldır aranmakta olan: 4.060 kişi 5-10 yıldır aranmakta olan: 51 kişi 10 yıl ve üzeri aranmakta olan: 28 kişi

Bu şahısların suç dağılımı ise şöyle:

Hırsızlık: 700 kişi Dolandırıcılık: 140 kişi Yağma: 360 kişi Cinayet: 50 kişi Cinsel suçlar: 106 kişi Narkotik suçlar: 721 kişi Terör suçları: 49 kişi Kaçakçılık ve organize suçlar: 448 kişi Diğer suçlar: 1.565 kişi

Örnek olarak, Sakarya Ağır Ceza İlamat Masasınca kasten yaralama suçundan aranma kaydı bulunan O.H. adlı şahıs, 8 Ekim 2024 tarihinde Ordu İl Emniyet ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Bu operasyon, suçla mücadeledeki kararlılığı ve güvenlik güçlerinin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Elazığ’da da çemberin daraldığı ve suç unsurlarının etkisinin azaltılmasına yönelik adımların devam edeceği belirtildi.