Elazığ Atatürk Stadyumu Zemini Bakıma Alındı

Çimentaş Elazığspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Elazığ Atatürk Stadyumu'nun zemini, geçtiğimiz sezon şampiyonluk kutlamalarında meydana gelen hasarın ardından bakıma alındı. Sezon sonunda yapılan kutlamalarda yaşanan plansız ve kontrolsüz eylemler, stadyumun zemininde ciddi zarara yol açtı. Patlayıcı ve yanıcı maddelerin etkisiyle zeminde çeşitli bölgelerde yanmalar oluştu ve bu durum, stadyumun zeminini kullanılamaz hale getirdi.

Bakıma Alınma Süreci

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan iyileştirme çalışmalarına rağmen, soğutucu ve fanların zeminin eski haline dönmesini sağlamadığı belirlendi. Bu nedenle, zemin 2 haftalık bir bakıma alındı.

Maç Programı Düzenlemesi

Elazığspor'un Vanspor ve Giresunspor’la oynayacağı 2 deplasman maçı, Elazığ'da 15 gün sürecek bir müsabaka boşluğu yaratacak. Bu boşluğu değerlendiren Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, zeminin yeniden düzenlenmesi için gerekli adımları attı. Bakım sürecinde, bozulan zemin üzerinde tohumlama çalışmaları yapılacak ve zemin, 6 Ekim’de Elazığspor-Menemen FK maçına hazır hale getirilecek.

Bu süreçte, Elazığspor taraftarlarının ve sporseverlerin anlayış ve sabrı beklenmektedir.