Ejder Açıkkapı: “Elazığ’ın Huzurunu Bozmaya Çalışanlara Asla Müsamaha Edilemez!”

Açıkkapı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Aziz vatanımızda, 85 milyon vatandaşımızın mutluluğu, kardeşlik hukukunun tesisinden geçer. İlimiz Karakoçan ilçesinde kardeşlik hukukunu zedeleyecek, Karakoçanlı hemşehrilerimizin arasına fitne ateşi düşürecek hiçbir davranış ve eylem kabul edilemez. Liderimizle birlikte 22 yıldır ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı amansız bir mücadele verdik; bu kararlı mücadelemizle terörün kökünü kazıdık. Bugün aziz topraklarımızda barış ve huzur iklimi hâkimdir. Bu güven ortamında hemşehrilerimizin huzurunu bozanlara asla müsamaha gösterilemez.”

 

Açıkkapı, Karakoçan ilçesinde huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik eylemlere kesinlikle izin verilmeyeceğini belirterek, Valilik tarafından alınan kararlara uyulması gerektiğini söyledi:

 

“Karakoçan ilçemizde Valiliğimiz, Karayolları Kanunu’na aykırı iş ve işlem tesis edenlere müsamaha etmemiştir. Karakoçan’ın mevzusu bu değildir, bu olmamalıdır. Bu tür ısrarcı girişimler kardeşlik iklimimize zarar verir; buna asla müsamaha göstermeyeceğiz.”

 

Karakoçan halkının her türlü ayrımcılıktan uzak, birlik ve beraberlik içinde yaşadığını vurgulayan Açıkkapı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“22 yıldır bizler bu ülkede Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı gözetmeden her bir vatandaşımıza birinci sınıf vatandaş muamelesi yaparak hizmet ediyoruz. Karakoçan ilçemizin siyasi görüşü ne olursa olsun, oranın naif insanları kardeşimizdir. Hemşehrilerimiz, bu kardeşliği zedelemeye çalışanlara karşı aklıselimle yaklaşacak ve ilçemizin huzuruna kastedenlere prim vermeyecektir.”

 

Açıkkapı, Elazığ Valiliği’nin aldığı kararların doğru ve yerinde olduğunu, Karakoçan’da huzur ortamını bozmaya çalışanlara asla izin verilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.