Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hac Kayıtları İçin Süre Uzatımı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatılmıştır. Vatandaşlarımız, bu işlemleri e-Devlet üzerinden yapabilirler,” ifadelerini kullandı.

Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

2025 yılında hacca gitmek isteyenler, ön kayıtlarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Ayrıca, engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlar, hacca daha önce gitmemiş bir kişiyi refakatçi olarak kaydettirebilir.

Ön Kayıt Ücreti Nedir?

İlk defa hacca gitmek isteyenler için ön kayıt ücreti 750 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu ücret, anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebilir. Anlaşmalı bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bulunmaktadır.

Hac organizasyonu için kayıt işlemleriyle ilgili gelişmeler, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu uzatma kararı, hacı adayları için önemli bir fırsat sunuyor.