Açıkkapı'dan 15 Temmuz, YKS Başarısı ve Alacakaya'daki İşçi Eylemleri Hakkında Önemli Açıklamalar

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında önemli konulara değindi. Açıkkapı, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıl dönümünü anarken, Elazığ’ın YKS başarısını ve Alacakaya’daki işçi eylemlerini değerlendirdi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin 8. Yıl Dönümü

Ejder Açıkkapı, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, FETÖ ve destekçilerini lanetlediklerini belirterek, Elazığ halkına teşekkür etti. O dönemde Elazığ’ın meydanlara ilk inen illerden biri olduğunu vurgulayan Açıkkapı, "26. dönem milletvekilliğim sırasında, 15 Temmuz gecesi meydanları doldurarak FETÖ’ye karşı milli iradesine sahip çıkan tüm hemşehrilerime minnettarım" dedi.

Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "meydanlara inin" çağrısına uyan milyonlarca insanın tanklara, tüfeklere ve toplara karşı kendilerini siper ettiğini hatırlatarak, “O gece 252 şehidimiz, 2740 yaralımız vardı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Milyonlar sahadaydı ve hainlere gereken ders verildi. Rabbim bir daha böyle bir geceyi, günü yaşatmasın” dedi.

Aşure Günü

Muharrem ayının barış, huzur ve güven getirmesini dileyen Açıkkapı, "Bugün Muharrem 10, Aşure günü. Aziz milletimizin Aşure gününü tebrik ediyorum. Kerbela’da şehit olanlara rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

YKS Başarısı

YKS AYT sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Elazığ’dan bir Türkiye birincisi çıktığını belirten Açıkkapı, Cemil Meriç Fen Lisesi öğrencisi Arda Taşdemir’i tebrik etti. Taşdemir’in ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdığını söyleyen Açıkkapı, Türkiye 8.si olan Elazığlı Muhammed Talha Özer’i de kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Alacakaya’daki İşçi Eylemleri

Elazığ’ın Alacakaya bölgesindeki krom cevherinde çalışan işçilerin hak arayışına dikkat çeken Açıkkapı, işçilere yönelik üstenci tavrıyla eleştirilen firma sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın özür dilemesi gerektiğini vurguladı. “Elazığ bir özür bekliyor. Ali Rıza Yıldırım, siyasilere yönelik ithamlarını açıklamazsa namerttir” dedi. Açıkkapı, Yıldırım’ın kardeşi Yüksel Yıldırım’ın daha olgun ve insancıl açıklamalar yaptığını belirterek, “5 işçi temsilcisi şu an İstanbul’da, Yüksel Yıldırım ile görüşüyor. Ümit ediyoruz ki taleplere kulak verir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşmeler yaptığını ifade eden Açıkkapı, işçilerin sorunlarının çözümü için çalışmaların sürdüğünü ve Teftiş Kurulu’nun konuyla ilgili talimat aldığını belirtti. Açıkkapı, “Ümit ediyoruz ki, en kısa sürede 350 işçi kardeşimiz güzel haberler alır ve işlerine kavuşurlar” temennisinde bulundu.